Grand Slam: Van Barneveld wint in boeiende pot van Noppert

0
336

Raymond van Barneveld heeft tijdens de tweede speeldag van de Grand Slam of Darts het Nederlands onderonsje met Danny Noppert winnend afgesloten. De beide Nederlanders legden een voortreffelijk wedstrijd op de mat. Ook Lakeside-kampioen Scott Waites kwam in actie, net als onder andere James Wade en Mensur Suljovic.

Groep F (Van Barneveld, Noppert, Aspinall, Suljovic)
In Groep F was Van Barneveld dus te sterk voor Noppert, het werd in een boeiende partij 5-2 voor de vijfvoudig wereldkampioen. Barney gooide een gemiddelde van 104.66 en zijn Friese opponent had een gemiddelde van 103.88. Het finishen verging beide mannen ook uitstekend. Van Barneveld had een finishpercentage van 62,5 procent. Noppert had een finishpercentage van 50 procent.

De andere partij in Groep F, tussen Mensur Suljovic en Nathan Aspinall, eindigde in een overwinning voor de Oostenrijker. Hij keek na vier legs tegen een 1-3 achterstand aan, maar hij wist het tij op tijd te keren en won vier legs op rij.

Door de uitslagen gaat Van Barneveld met vier punten soeverein aan kop. Barney heeft maandagavond, als hij tegen achtervolger Suljovic speelt, slechts twee legs nodig om zeker te zijn van een plaats bij laatste zestien. Noppert en Suljovic volgen met twee punten minder. Aspinall staat op een laatste plaats met nul punten.

Groep B (Waites, Price, Van den Bergh, Thornton)
Dan gaan we door naar Groep B. Waites kwam in zijn partij met Gerwyn Price, waar dubbels missen vanzelfsprekender waren dan triples gooien, niet langs de Welshman. De regerend BDO-wereldkampioen verloor met 5-2. De andere partij tussen Van den Bergh en Thornton bleef tot de laatste leg spannend, maar het was de Schot die zijn Belgische opponent op het laatst te slim af was: 5-4.

Door deze resultaten gaat Thornton met vier punten aan de leiding in Groep B, gevolgd door Price en Van den Bergh (twee punten). Waites staat onderaan in de poule.

Groep G
James Wade had het in Groep G lastig genoeg met James Wilson. Lange tijd ging het gelijk op, waarna The Machine in de zevende leg met een break het verschil maakt. In een boeiend potje is Wade te sterk voor Wilson: 5-3. De andere partij, tussen PDC-topper Dave Chisnall en BDO-hoogvlieger Jamie Hughes, werd met liefst 5-1 gewonnen door de BDO-speler. Op de overwinning van Hughes viel weinig af te dwingen. De Welshman noteerde een gemiddelde van 106.32.

Wade gaat nu met vier punten aan kop in Groep G, Hughes en Wilson achtervolgen met twee punten minder. Chisnall is nog altijd puntloos.

Groep C (Wright, Evetts, Smith, Whitlock)
Ted Evetts had een goede dag tegen Jeff Smith, maar de jonge Engelsman moest in de laatste leg de Canadees voor zich dulden: 4-5. Peter Wright maakte gehakt van Whitlock en won met liefst 5-0 in Wolverhampton. Hierdoor gaat Wright aan kop in Groep C, gevolgd door Whitlock en Smith.

DELEN