Noppert verrast Suljovic, Van Barneveld dominant

0
323

De Grand Slam of Darts is begonnen! In de middagsessie speelde Raymond van Barneveld ijzersterk tegen Nathan Aspinall, die met 5-1 werd verslagen. Ook Danny Noppert speelde geweldig, hij versloeg Mensur Suljovic met 5-3.

Gerwyn Price en Dimitri van den Bergh speelden de eerste wedstrijd op de Grand Slam van dit jaar. Bij een stand van 4-2 kreeg The Dreammaker matchdarts, maar deze wist hij niet te benutten. Bij 4-4 wist Van den Bergh uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken: 5-4. Daarna kwamen Simon Whitlock en Ted Evetts in actie. Deze wedstrijd ging vrij gemakkelijk met 5-1 naar Whitlock.

James Wilson en Dave Chisnall speelden in de derde wedstrijd tegen elkaar. Chisnall wist zijn ‘normale’ niveau geen enkel moment te halen. Hij kon geen dubbel raken en Wilson strafte het genadeloos af, het werd 5-2.

Daarna kwam de eerste Nederlander op het podium. Danny Noppert speelde geweldig tegen Mensur Suljovic, met gemiddeldes die af en toe boven de 110 gemiddeld kwamen. Ook Suljovic gooide niet slecht, maar hij kon Noppie niet bijhouden: 5-3. Daarna liet Robert Thornton voor het eerst sinds lange tijd weer zien in vorm te zijn, hij won overtuigend met 5-3 van Scott Waites.

Bij de opkomst van Van Barneveld en Aspinall werd het publiek echt wakker. Van Barneveld is erg geliefd in Wolverhampton en liet ook zien waarom. Met een gemiddelde van dik boven de 100 wist hij Aspinall te verslaan met 5-1. In de wedstrijd tussen James Wade en Jamie Hughes waren er vooral veel fouten te zien. Hughes kwam 3-0 voor (twee breaks), maar was het daarna helemaal kwijt en verloor met 5-3.

De middagsessie werd afgesloten met de partij tussen Peter Wright en Jeff Smith. Het werd een makkelijke partij voor Wright, het werd 5-1.

Singha Beer Grand Slam of Darts
Zaterdag 12 november
Middagsessie
Gerwyn Price 4-5 Dimitri van den Bergh
Simon Whitlock 5-1 Ted Evetts
Dave Chisnall 2-5 James Wilson
Mensur Suljovic 3-5 Danny Noppert
Robert Thornton 5-3 Scott Waites
Raymond van Barneveld 5-1 Nathan Aspinall
James Wade 5-3 Jamie Hughes
Peter Wright 5-1 Jeff Smith

Vanavond komt Michael van Gerwen in actie. Hij speelt zijn eerste partij tegen Martin Adams. Ook Benito van de Pas speelt zijn wedstrijd vanavond, hij neemt het op tegen Chris Dobey.

Singha Beer Grand Slam of Darts
Zaterdag 12 november
Avondsessie
Brendan Dolan-Max Hopp
Alan Norris-Nathan Derry
Ian White-Darren Webster
Benito van de Pas-Chris Dobey
Phil Taylor-Darryl Fitton
Gary Anderson-Glenn Durrant
Michael van Gerwen-Martin Adams
Adrian Lewis-Scott Mitchell

DELEN