Van Barneveld dankt vorm aan afwezigheid European Championship: ‘Een weekje vrij was lekker’

0
329

Raymond van Barneveld won zondagmiddag na een geweldige partij met 5-2 van Danny Noppert, die een geweldig gemiddelde gooide in een dijk van een toernooi. Van Barneveld weet echter ook wat er in het hoofd van Noppert omgaat: “Verliezen met een geweldig gemiddelde, wil je niet, daar koop je niks voor.” De Fries gooide een gemiddelde van 103.88.

Ook Van Barneveld gooit echter een puik toernooi tot dusver. “Ik ben blij met hoe ik momenteel speel, al gooi ik liever niet ’s middags.” Daarnaast leeft Barney weer echt naar de Grand Slam of Darts toe sinds het meetelt voor de ranking. “Je wil geld verdienen, de top acht of top zestien van de wereld halen en uitgenodigd worden voor de grote toernooien.”

Zijn goede vorm op de Grand Slam ligt volgens Van Barneveld deels aan het niet deelnemen aan het European Championship. De vijfvoudig wereldkampioen plaatste zich niet voor het toernooi, maar het deed hem goed: “Een weekje vrij was even lekker, kon goed trainen en me lekker focussen op de Grand Slam.

DELEN