Van Gerwen en Van de Pas doen uitstekende zaken in poulefase Grand Slam

0
352

Michael van Gerwen en Benito van de Pas hebben uitstekende zaken gedaan in de groepsfase van de Grand Slam of Darts. Beide mannen wonnen hun tweede groepswedstrijd en staan met één been in de tweede ronde. Verder ging Adrian Lewis pijnlijk onderuit en Phil Taylor had weinig problemen met Ian White.

Groep A
In de groep van Van Gerwen was het eerst de beurt aan Max Hopp en Martin Adams. In een boeiende partij trok Hopp aan het langste eind. De twintigjarige Duitser won met 5-3 van de zestigjarige Engelsman. Van Gerwen speelde tegen Dolan won zijn wedstrijd kinderlijk eenvoudig met 5-1. Zijn Noord-Ierse opponent was figurant en zag de Nederlander een gemiddelde van 104.58 gooien.

Door zijn sterke wedstrijd tegen Dolan is ook Van Gerwen zeker van een plekje bij de laatste zestien. Hij staat nu bovenaan met vier punten en Dolan en Hopp volgen op twee punten. Drievoudig wereldkampioen Adams is nog altijd puntloos.

Groep D
In Groep D wist Darryl Fitton te winnen van Darren Webster. Van harte ging het niet voor The Dazzler, die niet vrijuit ging in met name het finishen. De BDO World Trophy-winnaar won met 5-4. De andere wedstrijd in de groep ging tussen Taylor en White. Eerstgenoemde kwam als winnaar uit de bus. Het was vooral degelijk wat The Power liet zien. Echt spraakmakende hoogtepunten vielen er niet te noteren. Taylor versloeg zijn landgenoot met 5-1.

De stand in Groep D is als volgt: Taylor gaat met vier punten aan de leiding, gevolgd door White en Fitton. Webster staat met nul punten onderaan.

Groep E
Glen Durrant nam het op tegen Alan Norris en won met ruime cijfers. Durrant speelde een ijzersterke pot en liet Chuck kansloos. Duzza was vooral finishend goed (finishpercentage van 55 procent) en ging met de zege aan de haal: 1-5. De andere partij in deze groep, tussen Gary Anderson en Nathan Derry, eindigde in 5-0 voor de tweevoudig wereldkampioen.

Door het resultaat van Anderson is hij geplaatst voor de tweede ronde van de Grand Slam. Anderson staat met vier punten bovenaan. Durrant en Derry volgen met twee punten minder. Norris zit nog altijd zonder punten en staat onderaan.

Groep H
Van de Pas won op spectaculaire wijze van Mitchell met 5-1. De Tilburger gooide een gemiddelde van 95 en hij liet weinig heel van de voormalig Lakeside-kampioen. De 22-jarige Chris Dobey was Lewis de baas was. Het Engelse talent won met 5-3 van de tweevoudig wereldkampioen.

Door deze resultaten is Van de Pas door naar de volgende ronde. Met vier punten gaat Big Ben aan de leiding in de poule, gevolgd door Mitchell en Dobey. Lewis is deze Grand Slam uitgeschakeld. Hij won nog geen wedstrijd en bungelt met nul punten onderaan in de poule.

Uitslagen
Grand Slam of Darts
Groepsfase
Darren Webster 4-5 Daryl Fitton (D)
Adrian Lewis 3-5 Chris Dobey (H)
Alan Norris 1-5 Glen Durrant (E)
Max Hopp 5-3 Martin Adams (A)
Phil Taylor 5-1 Ian White (D)
Gary Anderson 5-0 Nathan Derry (E)
Michael van Gerwen 5-1 Brendan Dolan (A)
Benito van de Pas 5-1 Scott Mitchell (H)

Standen

Standen van de poules volgen zo spoedig mogelijk… 

DELEN