Van Gerwen is duidelijk: “Dat is op dit moment het enige wat in mijn gedachten omgaat”

0
221

Hij won afgelopen zondag met de World Series of Darts zijn 23e toernooi van 2016. De aankomende week speelt er dan ook maar één ding af in het hoofd van Michael van Gerwen: Het verdedigen van de titel op de Grand Slam of Darts.

Het terugveroveren van de wereldtitel van 2014 is het hoofddoel van de Nederlander dit seizoen, maar dat zal hem er niet van weerhouden zijn uiterste best te doen tijdens het toernooi dat van 12 tot 20 november wordt gehouden in Wolverhampton.

Voor Van Gerwen is het duidelijk wat hem te doen staat in Wolverhampton: “Ik ga naar de Grand Slam of Darts toe om te winnen. Dat is op dit moment het enige wat in mijn gedachten omgaat. Het is nog te vroeg om te denken aan het WK en elke keer als ik win, krijg ik meer zelfvertrouwen en dat maakt me sterker”, zei Van Gerwen op zijn website.

Mighty Mike won het toernooi in 2015 voor het eerst. “Dat was een mooi moment voor mij, want het was toen het enige grote toernooi wat ik nog niet gewonnen had.” Aanstaande zaterdag zal voor de Brabander het toernooi van start gaan. Hij speelt de voorlaatste wedstrijd van de avondsessie tegen BDO-speler Martin Adams.

DELEN