Van Gerwen over moeilijke periode: ‘Ik heb me een paar jaar beginner gevoeld’

0
314

Michael van Gerwen komt komende week in actie tegen BDO-spelers tijdens de Grand Slam of Darts. Van Gerwen kent goede en minder goede herinneringen aan zijn tijd bij de BDO. Hij sprak erover in gesprek met SkySports. Ook zijn eerste (mindere) jaren bij de PDC komen aan bod. 

“Ik heb bij de BDO volop genoten, want op dat moment was het nog groot. Ik was niet de nummer één in het BDO-klassement. Het was goed om met een eerste plaats te beginnen… Maar het was nog maar het begin”, zei Van Gerwen over zijn periode bij de BDO, waar hij in 2006 de Winmau World Masters won.

Na het winnen van de World Masters werd hij door alles en iedereen opgehemeld. Hij vertrok in 2007 naar de PDC en daar kreeg Van Gerwen een inzinking. “Ik had momenten waar ik negentig procent beter was dan de rest, maar ik verloor vaak van die negentig procent. Dan vraag je je bijvoorbeeld af: Wat doe ik verkeerd? Waar kan ik verbeteren? Wat moet ik doen om voor die kentering te zorgen?”

“Ik heb me ook een paar jaar beginner gevoeld. Ik had niet genoeg vertrouwen en kon geen toernooien winnen. Maar je moet proberen dat te veranderen”, aldus de Nederlander. “Je moet het vertrouwen aan jouw kant hebben en niet andersom. Als je naar iemand opkijkt, dan ben je bang voor hem”, besloot Mighty Mike.

DELEN